PSYCHOLOGISCH CENTRUM
Naam Mevr. drs. C. Vredeveld,
Adres 1 Oostelijke Handelskade 1101, 1019 DN Amsterdam
Adres 2 Bovenlangewijnseweg 22 -1272 BX Huizen
Telefoon 020 4197456
Website www.psychologischcentrum.com
E-mail info@psychologischcentrum.com
Bijzonderheden Psychologisch Centrum aan het IJ bestaat uit een praktijk voor psychologische hulp en coaching, en een onderzoekscentrum.

De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van stressstoornissen, zoals overspannenheid en burnout.

De praktijk biedt mogelijkheden tot coaching bij ingrijpende veranderingsprocessen, bijvoorbeeld door veranderingen in levensomstandigheden en bij levensfaseproblematiek.

Coaching en loopbaanbegeleiding kunnen heel zinvol zijn bij problemen op of rond het werk. Coaching kan ook helpen bij het zoeken naar nieuw werk, bij een heroriŽntatie of een verandering van baan of beroep of van prioriteiten in het leven.
  • Soms willen mensen een heel ander beroep kiezen, maar wat is dan een goede keuze en hoe kom je in die nieuwe functie terecht? Iemand doet al jarenlang hetzelfde soort werk en het is allang een sleur geworden. Hoe kom je uit die tredmolen, welk soort werk is wel interessant? Is het nieuwe doel haalbaar?
  • De prioriteiten in het leven veranderen, je vindt het nu belangrijker om vaker bij de kinderen te zijn / de zaak van je ouders over te nemen / je eigen hart eens te volgen / dat interessante project nu eens uit te voeren / eindelijk eens een rustig leven te krijgen. In de huidige baan kan dat niet. Hoe kun je daarmee omgaan?
  • Een burnout maakt het noodzakelijk om eens goed naar je eigen manier van leven en werken te kijken, anders gaat het misschien opnieuw mis. Hoe kun je de situatie verbeteren?
  • Past dit type werkgever wel bij je, past deze organisatiecultuur wel bij je, wat wringt daar toch? Wat kan daar aan gedaan worden? Welke omgeving past beter bij je en hoe vind je het soort werk dat goed bij je past?
  • Een bliksemcarriŤre brengt iemand in een heel ander sociaal milieu dan voorheen en dat geeft spanningen. Hoe ga je met deze nieuwe situatie om?
  • Of iemand wil de loondienst verlaten en voor zichzelf beginnen, maar hoe pak je zoiets aan?

Psychologisch Centrum aan het IJ voert ook al jarenlang coachingstrajecten met ondernemers uit.

Coaching voor ondernemers is zinvol:

  • als de ondernemer het bedrijf in een nieuwe richting wil leiden, maar daarbij op lastige problemen stuit (van persoonlijke aard, of in de organisatie gelegen),
  • of als de ondernemer moeite heeft met bepaalde speciale taken die onvermijdelijk bij het werk van de ondernemer horen.

Het gaat bij coaching van ondernemers om de vergroting van het inzicht, van het organiserend of probleemoplossend vermogen, en van de effectiviteit van de ondernemer bij deze taak .
Coaching kan in dergelijke gevallen geen vervanging zijn voor vakinhoudelijk advies op dit speciale terrein.

Coaching is meer praktisch, directief en concreet gericht dan psychologische hulp.

Bij de coaching van Psychologisch Centrum aan het IJ krijg je vaak directe en concrete adviezen. De werkstructuren in de consults zijn strakker dan die bij de psychologische hulp. In de coachingstrajecten gaan we uit van het bestaan van een vrij duidelijk afgebakend probleem, meestal in de externe levensomstandigheden.

Coaching is minder geschikt voor behandeling van ingrijpende emotionele problemen of relatieproblemen dan psychologische hulp. Er wordt ook minder aandacht besteed aan diepgaand zelfonderzoek, directe innerlijke ervaring, communicatie over de meest persoonlijke wensen en gevoelens, en verwerving van inzichten via exploratie van gevoelens en herinneringen.

We gebruiken in de coachingstrajecten, naast de meest geschikte psychologische methoden en technieken, ook een aantal modellen en analysemethoden uit managementtheorieŽn.

Coaching kan bij Psychologisch Centrum aan het IJ individueel plaatsvinden of in duo-verband. Dit laatste is zinvol bij meer praktische problemen tussen twee personen, bijvoorbeeld bij verdeling van taken en verantwoordelijkheden of bij moeilijke externe omstandigheden waar beide personen, in nauwe samenwerking, adequaat mee willen leren omgaan.

De praktijk van Psychologisch Centrum aan het IJ ligt aan de rand van het centrum van Amsterdam, nabij de ringsnelweg A 10 en de Piet-Hein tunnel (afslag Centrum, Zeeburg, Artis).

De praktijk is snel en gemakkelijk bereikbaar per auto (goede parkeergelegenheid) en via openbaar vervoer (diverse verbindingen, ca 5 minuten van CS) of op de fiets.

Meer informatie vind je op de website www.psychologischcentrum.com.

Registraties Drs. Carla Vredeveld is PSYCHOLOOG NIP en psycholoog NVPA.
Aangesloten bij NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), NVPA en IVAP (C.G. Jung Vereniging)
 

Grotere kaart weergeven

U kunt de informatie op deze pagina (of uw selectie daarvan)  afdrukken. 
Druk op de button, stel  uw printer via "voorkeursinstellingen" en "indeling" in op liggend (landscape) printen